Hurtigsjekklisten

Dette er en oversikt over de vanligste kontrollpunktene du må gjennom. Vi kommer tilbake med utfyllende forklaring til punktene etterhvert.

Publisert
Sist oppdatert

Sjekk alltid at du er i riktig skatteklasse: Enslige forsørgere skal være i klasse 2 hvis de i 2003 har hatt eneomsorg for barn som er født i 1986 eller senere, eller forsørger eldre barn.

Du anses som enslig forsørger hvis du er alene om omsorgen for og eventuelt også alene om å forsørge barn, og samtidig er ugift, skilt, separert, enke eller enkemann, eller samboende uten felles barn, eller gift etter 31. oktober 2002 og uten felles barn med ektefellen.

Omsorg betyr vanligvis at en av foreldrene har foreldreansvaret alene eller felles, og har barnet boende hos seg. Bodde barnet hjemmefra på grunn av skolegang eller opphold i institusjon i 2003, kan likevel vilkåret for omsorg være oppfylt.

Barnet må da være hjemme i ferier og helger, eller den som har foreldreansvaret må besøke barnet ofte i institusjonen.Er skatteklassen feil, gi opplysninger om dette i post 5.0.

Skattebegrensning: Pensjonister og trygdede med lav inntekt skal få redusert skatten automatisk. Men også andre med en vanskelig økonomisk situasjon kan få skattebegrensning etter behovsprøving.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer