Statsbudsjettet 2021

Hus og hytte: Kan bli billigere

Endringer i eiendomsskatten er godt nytt for mange boligeiere, men ikke om boligen din er for dyr. Og endringer i BSU-fradrag kan være dårlig nytt.

AUDUN LYSBAKKEN: SV-lederen mener regjeringen prioriterer feil i en alvorlig tid. Reporter: Steinar Suvatne Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I regjeringens forslag til statsbudsjett for 2021, er det flere ting som kan få direkte innvirkning på lommeboka til boligeiere.

Et av forslagene, som det også har vært lekkasjer om i forkant av at statsbudsjettet ble lagt fram i dag, er endringene i BSU-ordningen, som du kan lese nærmere om lenger ned.

Men et annet av forslagene, som det uttrykkes mer overraskelse og delte meninger om, er endringene i eiendomsskatten.

Det er foreslått at den maksimale eiendomsskattesatsen for bolig og fritidsbolig reduseres fra 5 til 4 promille fra 2021.

- Jeg er litt overrasket over økt formuesskatt på boligverdier over 15. millioner kroner og økt formuesskatt på hytter, sier forbrukerøkonom Silje Sandmæl til Dinside.

- Disse får mindre

Hun kommenterer at dette kan til føre til at årets forslag til statsbudsjett kan gjøre økonomien strammere for noen:

- De som får mindre er dem som har kjøpt bolig, men fremdeles sparer i BSU. De får et tapt skattefradrag på 5000 kroner årlig. Også seniorer med nedbetalt bolig til markedsverdi over 15 millioner vil få mindre, sier Sandmæl videre.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer