Husbanken dyrest på boliglån

Billig lån i Husbanken? Glem det. Nå er Husbanken faktisk dyrest i landet på boliglån. Og det går lenge før banken blir billigst.

Publisert
Sist oppdatert

DinSides utmerkede prisliste for boliglån lyver ikke:

Husbanken har i dag 5,4 prosent flytende, nominell rente på boliglån.

Den ellers så folkelige og billige Husbanken tilbyr dermed det minst lommebokvennlige boliglånet i Norge.

Uheldig

Norske Boligbyggelags Landsforbund (NNBL) er mye billigere enn Husbanken med 3,3 prosent innen 80 prosent av kjøpesum. Tilsvarende lån hos OBOS har 3,67 prosent.

Disse tilbyr kun lån til medlemmene. Blant bankene som ikke stiller krav om medlemskap, er BnP Paribas (totalkunder), Kredittbanken og Telespar billigst med vel fire prosent rente.

- Når rentenivået i Norge er lavt, er ikke våre renter så hyggelige. Metoden som brukes for å fastsette renta, slår uheldig ut, sier Ole Bjørn Edner, direktør i Husbanken.

Som renta i Lånekassen bestemmes Husbankrenta ut fra verdien på statsobligasjoner med inntil tre måneders løpetid. Det gir en forsinkelse på minst tre måneder.

Dagens rente reflekterer rentenivået for tre måneder siden, for å si det enkelt.

Forsinket

- Denne innebygde tregheten i rentenivået er grunnen til at vi i dag er dårligst i klassen. Men når markedsrentene er stigende, er vi billigst, sier Edner.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.