Huset betaler pensjonen

Er du pensjonist med dårlig råd, men eier egen bolig? Da kan jordomseilingen, den russiske kaviaren og årgangsrødvinen være reddet - i alle fall de neste ti årene.

Publisert
Sist oppdatert

I en årrekke har det vært kjent at det er mulig å ta opp lån i boligen din dersom du har god sikkerhet. Men nyere er det at enkelte banker har utviklet egne produkter som skal være skreddersydde for eldre med behov for rede penger til forbruk.

Så boligpensjonen til Fokus Bank og boligkreditten til Nordea er kanskje ikke revolusjonerende nyheter, men likevel nye produkter som bankene nå markedsfører.TRYKK HER FOR Å SE ØKONOMIEN I DISSE PRODUKTENE - OG OM DU HAR RÅD TIL Å GÅ MED PÅ EN SLIK AVTALE

For pensjonister

- Produktet vårt, Boligpensjon, er rettet mot eldre mennesker, først og fremst pensjonister over 67 år. Men det kan også benyttes av andre som ønsker å gå av med pensjon tidligere enn dette, forklarer Charlotte Hillestad Andersen, produktansvarlig i Fokus Bank.

Per i dag har om lag 100 personer gått inn på en slik avtale i Fokus Bank. Gjennomsnittsalderen for disse er 72 år.

Boligpensjon fungerer på den måten at du som har mye egenkapital i boligen kan ta opp lån og få en engangssum eller et månedlig beløp i opp til ti år (eller en kombinasjon av disse). Men banken gir maksimalt boligpensjon innen 60 prosent av egenkapitalen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer