Husk å bestille nye PIN-koder

Fristen for levering av selvangivelse nærmer seg. Hvis du har mistet eller rotet bort PIN-kodene til MinID bør du bestille nye umiddelbart - eller du kan søke om utsettelse.

VET DU HVOR DE ER?: Det er bare få dager igjen til selvangivelsen for 2011 skal leveres, og da er det noen lønnsmottakere som kommer til å trenge PIN-kodene til MinID. Foto: Kim Jansson
VET DU HVOR DE ER?: Det er bare få dager igjen til selvangivelsen for 2011 skal leveres, og da er det noen lønnsmottakere som kommer til å trenge PIN-kodene til MinID. Foto: Kim Jansson Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fristen for levering av selvangivelse nærmer seg med stormskritt, og mandag 30. april er absolutt siste sjanse for de fleste av oss. Ønsker du å levere selvangivelsen elektronisk, og fortsatt ikke har registrert deg med alternativ påloggingsmetode på enten Altinn.no eller på MinID, brenner det nå under beina.

Skal du registrere deg for første gang kreves nemlig PIN-kodene som for lengst skal være sendt deg fra MinID, den offentlige påloggingsportalen du skal bruke for å levere selvangivelsen.

Har du ikke PIN-kodene må du be om å få tilsendt nye, men ettersom disse sendes som vanlig A-post, bør du bestille nye koder senest i dag.

- Fåtall som bestiller

Ifølge kommunikasjonansvarlig Ingvild Østraat ved Direktoratet for forvaltning og IKT (Difi), som er ansvarlig for MinID, begynner de som ikke har bestilt nye PIN-koder nå å få svært dårlig tid.

- Det kan ta opp til fem virkedager å få PIN-kodebrevet i posten. Vi oppfordrer derfor alle som skal levere selvangivelsen om å bestille brevet med PIN-koder i god tid, sier Østraat til DinSide.no, men legger til at det ikke lenger er så veldig mange som bruker dette til å logge på med MinID.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer