Husk å betale denne

Fakturaen kommer i fellesferien, og det er relativt dyrt å overse den.

Faktura for lisenstermin 2 er sendt ut nå. Foto: KAROLINE BRUBÆK
Faktura for lisenstermin 2 er sendt ut nå. Foto: KAROLINE BRUBÆK Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nå sender NRK ut faktura for lisenstermin 2. Regningen kommer som julekvelden på kjerringa for enkelte som planlegger lang ferie.

For 2010 har Stortinget fastsatt avgiften til 2.434,32 kroner, og for noen år siden ble NRK-lisensen delt opp i to terminer slik at du får regning to ganger i året. Dersom du eier et tv-apparat, skal du betale 1.217 kroner for den kommende perioden. Lisenstermin 2 gjelder for perioden 1. juli til 31. desember, og regningen ligger muligens i postkassen din akkurat nå.

Frist ut juli

DinSide: Har det vært vurdert å sende ut tidligere eller senere slik at fakturaen for denne lisensterminen ikke kommer midt i fellesferien?

- Utsendelsene startet allerede 22 juni. Dette var for om mulig sikre at de fleste skulle få faktura på kringkastingsavgiften før fellesferien, skriver Freddy Lysfjord, avd.leder for NRK Lisensavdelingen i en epost til DinSide.

Utsendelsen startet fem og en halv uke før forfallsdato, som er satt til 31. juli 2010. Dette er en uke tidligere enn det som var tilfellet i 2009. Dersom du ikke skal ha unormalt lang ferie, bør du rekke å betale innen fristen. Det kan likevel være verdt å minne om at den ligger der og venter, og at NRK forventer å se din innbetaling før vi skriver dato langt ute i august.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer