Skattemeldingen 2017

Husk å betale restskatt innen 20. august

Hvis ikke får du forsinkelsesrenter.

PENGER IGJEN PÅ SKATTEN: Logg deg inn på skattesidene og sjekk skattemeldingen for 2017 for å finne ut om du fikk penger igjen på skatten eller ei. Fikk du restskatt, må du betale den innen fristen for å unngå forsinkelsesrenter. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke.
PENGER IGJEN PÅ SKATTEN: Logg deg inn på skattesidene og sjekk skattemeldingen for 2017 for å finne ut om du fikk penger igjen på skatten eller ei. Fikk du restskatt, må du betale den innen fristen for å unngå forsinkelsesrenter. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Førstkommende mandag er den første fristen for å betale restskatt.

Dersom du fikk over tusen kroner i restskatt, blir summen delt opp i to fakturaer, den første med frist den 20. august, den andre med forfall 24. september.

For dem som fikk skatteoppgjøret sitt 15. august eller ennå ikke har mottatt det, er fristen for å betale første faktura tre uker etter datoen skatteoppgjøret ditt var klart, og den andre fakturaen åtte uker etter.

Digitale brukere får faktura og betaler restskatten via Altinn, mens andre får faktura med betalingsinformasjon i posten.

Unngå forsinkelsesrenter

En halv million lønnstakere og pensjonister fikk restskatt i første pulje av skatteoppgjøret med en gjennomsnittssum på 19.400 kroner.

- Det lønner seg å overholde fristen for betaling av restskatt. Hvis du ikke betaler i tide, løper det forsinkelsesrenter fra forfall fram til du betaler, sier seksjonssjef for kundeservice Jannicke Valbrek.

Forsinkelsesrentene per i dag er på 8,5 prosent.

Dessuten har skatteoppkreverne forskjellige tiltak de kan sette i verk for å kreve inn skatten, dersom du ikke får betalt.

Derfor får du restskatt

Synes du det var skikkelig kjipt å få restskatt i år? Til neste år kan du sjekke opplysningene i skattekortet ekstra godt, som et forebyggende tiltak.

- Vet du at du har hatt endringer i økonomien så langt i år, eller kommer til å få det framover, bør du endre skattekortet, sier Valbrek i Skatteetaten.

Forklaringen på hvorfor noen får restskatt, er at de endelige tallene for inntekt og fradrag ble annerledes enn det som lå til grunn for skattekortet du hadde i fjor. Dermed har du betalt for lite skatt gjennom året.

Årsaken til endringer i privatøkonomien kan være ny jobb med høyere lønn, salg av bolig, eller at fradrag du tidligere hadde krav på har falt bort.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer