Husk å bytte internettleverandør

Ikke la rabatterte starttilbud få deg til å bli værende hos dyre internettleverandører. Etter at lokkeprisperioden er over har du full tilgang til å bytte leverandør.

Ikke la ett lokketilbud holde deg ved dyre leverandører
Ikke la ett lokketilbud holde deg ved dyre leverandører Vis mer
Publisert

Prisene på internettaksess varierer sterkt. I DinSides 2132 TARGET="_top">artikkel fra januar ser vi en forskjell fra billigste til dyreste leverandør på mer enn 1.300 kroner i året. Dette riktignok i en situasjon der den dyreste er notert med full pris og den billigste med et tidsbegrenset lavpristilbud. Men disse tilbudene er svært vanlige, og som du ser også svært lønnsomme å benytte seg av.

Konkurranse om kundene

Internettmarkedet er i likhet med mobiltelefonmarkedet i enorm vekst. Leverandørene kjemper om posisjoner og om deg som kunde. Dette resulterer i at flere av landets internettleverandører tidvis tilbyr deg billige abonnement og subsidierte modem. Du kan altså få gode tilbud på modemer og internettaksess, som regel mot å binde deg til leverandøren for ett år fremover. Men i likhet med tilfellet i mobiltelefonmarkedet, er du ikke bundet til den aktuelle leverandøren etter at avtaleperioden er over. Du har altså full anledning til å bytte til nye lavprisabonnementer.

Leverandørenes hindringer

Dette er leverandørene smertelig klar over. Derfor prøver de fleste å legge hindringer i veien for at du skal benytte deg av denne muligheten. Det betyr for eksempel at de sidene du møysommelig har opparbeidet som hjemmesider, ikke kan ligge der om du bytter abonnement. Det betyr også at du får ny e-post adresse. Både Telenor og Tele2 opplyser at dette gjelder uansett om du bytter til en ny leverandør eller om du beholder den gamle. Den eneste måten å beholde hjemmesideadressen og e-post adressen din er altså å videreføre det abonnementet du allerede har.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer