Husk å omadressere posten

Full postkasse tiltrekker seg tyver mens du er på ferie.

Foto: Colourbox.com
Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Skal du tilbringe sommeren på hytta, bør du huske å omadressere posten. Da blir posten sendt dit du befinner deg i ferien.

Skal du derimot på en kortere utenlandstur, eller du mangler en ordentlig postadresse der du befinner deg, kan du be Posten oppbevare posten din mens du er borte. Denne løsningen er imidlertid ikke perfekt.

En av DinSides journalister betalte for Postens oppbevaringsløsning, men opplevde likevel at postkassen hennes var full av både reklame og adresserte brev da hun kom hjem fra ferie. Les Postens svar her

Et tredje alternativ er selvsagt å henvende seg til en nabo, eller noen andre som kan komme innom og ta oppgaven med å tømme postkassen. Egner seg nok best for oppbevaring, jobben med å videresende kan bli i overkant.

Hundrevis av pass forsvinner i posten

Krever identifikasjon

Heldigvis er det nå slik at skal du omadressere posten, så må du legitimere deg. Posten krever en sikker identifisering av deg som bruker. Du kan velge en av tre alternative innloggingsmuligheter:

  • BankID: Du trenger ditt fødselsnummer, sikkerhetskode (fra kodekalkulator) og ditt personlige passord.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.