Husk å velge riktig kontonummer

Hvis Skatteetaten ikke har riktig kontonummer må du vente ekstra lenge på skattepengene dine. Heldigvis kan du fortsatt endre.

Fristen for å endre kontonummer i Altinn er 15. mai.  Foto: Berit B. Njarga
Fristen for å endre kontonummer i Altinn er 15. mai. Foto: Berit B. Njarga Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ved midnatt 30. april gikk fristen for levering av årets selvangivelse ut. Etter sjekk av uttalige poster og fradrag, er det likevel en ting mange glemmer - nemlig å sjekke at Skatteetaten har riktig kontonummer til overføring av skattepengene dine.

Og det er dumt: For endrer du ikke til riktig kontonummer kan du måtte vente lengre på skattepengene du har tilgode.

Mange kan faktisk fortsatt endre dette i Altinn, men ikke fortvil om du er blant de som ikke kan det: Det er nemlig fortsatt fullt mulig å registrere nytt kontonummer.

Slik endrer du kontonummer

Når du logger deg inn på den elektroniske selvangivelsen via Altinn, får du opp alternativet "Endre kontonummer eller utbetalingmåte av tilgodebeløp".

Ved å klikke her, får man opp de forskjellige kontonumrene Skatteetaten har registrert på deg. Der kan du velge hvilken konto du ønsker å få skattepengene utbetalt til.

Har du nylig byttet bank, er sannsynligheten stor for at det aktuelle kontonummeret ikke står oppført. I Altinn er det derimot ikke mulig å legge til kontonummer selv.

I slike tilfeller må du kontakte skatteoppkreveren i din kommune for å få endret til nytt kontonummer.

Hvis ikke risikerer du altså at utbetalingen av skattepengene som du har tilgode, blir forsinket.

Skatteoppgjøret kan bli forsinket

I utgangspunktet er fristen for endring av kontonummer 15. mai for lønnstakere og pensjonister, og 30. mai for næringsdrivende. Ved kontakt med Skatteoppkreverkontoret kan du ifølge Skatteetaten.no endre kontonummeret frem til en uke før dato for skatteoppgjøret, som i år er 25. juni.

Hvis kontonummeret som er valgt til utbetaling i Altinn er til en konto du har sagt opp, vil skatteoppkreveren forsøke å utbetale til den oppsagte kontoen.

Skatteoppkreveren vil da få beskjed om at kontoen ikke kan brukes og utbetale beløpet på nytt til en annen registrert konto, eller sende utbetalingskort, som ifølge Skatteetaten.no kan føre til at utbetalingen blir noe forsinket.

Les også: Sjekk at alle fradragene er med!

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer