Husk appelsin i tursekken

Påskefrukten appelsin er en kilde til sunnhet. Den har en god kolesterolsenkende virkning og virker er gunstig for sammensetningen av fett i blodet.

Publisert
Sist oppdatert

Innholdet av pektin i appelsin i kombinasjon med C-vitamin og flavonglykosider er nok hovedårsaken til at en rekke studier har vist at appelsin beskytter mot flere former for kreft, blant annet kreft i mage, prostata, bryst og tykktarm. Appelsin har også en beskyttende effekt mot virusinfeksjoner.

Rik C-vitaminkildeAppelsin er den frukten ved siden av eple vi spiser mest av i Norge. Appelsin er rik på C-vitaminer og har bidratt til at kostholdet vårt med regelmessig inntak av appelsinjuice og ferske appelsiner har fått et betydelig høyere innhold av C-vitaminer.

I tillegg inneholder appelsiner rikelig med bioflavonoider, som gjør at naturlige C-vitaminkilder virker bedre enn ren syntetisk askorbinsyre. Det er også mye folat, flavonglykosider, pektin og kalium i appelsin. I fruktskallet er det flyktige aromatiske oljer.

C-vitamin beskytter mot kreft og hjertekarsykdommerEn stor engelsk undersøkelse har nylig vist at stort inntak av C-vitaminer fra frukt og grønnsaker beskytter mot kreft og hjertekarsykdom og reduserer død både pga hjerteinfarkt og hjerneslag. I denne studien ga C-vitamin som vitamintabletter ikke samme effekt. Man tror at C-vitamin i frukt og grønnsaker har bedre effekt fordi disse er rike på antioksidanter og andre helsebringende stoffer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer