Husk bedre med Ginkgo Biloba

Begynner det å bli vanskelig å huske alt sammen? En ny undersøkelse viser at kosttilskudd av Ginkgo Biloba kan gjøre hukommelsen din bedre.

Publisert
Sist oppdatert

Husk bedre med Ginkgo BilobaBegynner det å bli vanskelig å huske alt sammen? En ny undersøkelse viser at kosttilskudd av Ginkgo Biloba kan gjøre hukommelsen din bedre.

Den ferske undersøkelsen ble presentert på årsmøtet i amerikanske Society for Neuroscience i forrige uke.

Klar sammenhengTi personer mellom 45 og 75 år deltok i forsøket ved UCLA Neuropsychiatric Institute i USA. Halvparten av deltakerne gikk kosttilskudd med Ginkgo Biloba mens de andre fikk placebopreparater uten noe effektivt innhold. Alle deltakerne hadde i utgangspunktet mindre problemer med sviktende hukommelse.

Konklusjonen i rapporten er at det eksisterer en klar sammenheng mellom inntak av Ginkgo Biloba og bedre hjernefunksjon. I tillegg til bedre hukommelse i tester, viser også undersøkelser av hjernen høyere aktivitet i flere områder som er sentrale for hukommelsen.

Langsiktig effektTidligere undersøkelser på Ginkgo Biloba har forsøkt å bevise en slik sammenheng uten å lykkes. Forskerne i dette forsøket mener det kan skyldes at tidligere forsøk har vart over kortere tid og at det er nødvendig å innta preparatet regelmessig i flere måneder for å få effekt på hukommelsen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer