Husk bedre med Ginkgo Biloba

Begynner det å bli vanskelig å huske alt sammen? En ny undersøkelse viser at kosttilskudd av Ginkgo Biloba kan gjøre hukommelsen din bedre.

Publisert
Sist oppdatert

Husk bedre med Ginkgo Biloba
Begynner det å bli vanskelig å huske alt sammen? En ny undersøkelse viser at kosttilskudd av Ginkgo Biloba kan gjøre hukommelsen din bedre.

Den ferske undersøkelsen ble presentert på årsmøtet i amerikanske Society for Neuroscience i forrige uke.

Klar sammenheng
Ti personer mellom 45 og 75 år deltok i forsøket ved UCLA Neuropsychiatric Institute i USA. Halvparten av deltakerne gikk kosttilskudd med Ginkgo Biloba mens de andre fikk placebopreparater uten noe effektivt innhold. Alle deltakerne hadde i utgangspunktet mindre problemer med sviktende hukommelse.

Konklusjonen i rapporten er at det eksisterer en klar sammenheng mellom inntak av Ginkgo Biloba og bedre hjernefunksjon. I tillegg til bedre hukommelse i tester, viser også undersøkelser av hjernen høyere aktivitet i flere områder som er sentrale for hukommelsen.

Langsiktig effekt
Tidligere undersøkelser på Ginkgo Biloba har forsøkt å bevise en slik sammenheng uten å lykkes. Forskerne i dette forsøket mener det kan skyldes at tidligere forsøk har vart over kortere tid og at det er nødvendig å innta preparatet regelmessig i flere måneder for å få effekt på hukommelsen.

- Undersøkelsen reiser spørsmål om betydningen av lengden på studiene og kvaliteten på kosttilskuddene som brukes. Vi har vært nøye med å bare bruke Ginkgo Biloba av høyeste kvalitet i undersøkelsen, sier professor Dr Gary Small ved Aging and Memory Research Center på UCLA Neuropsychiatric Institute.

Tre med tradisjoner
Ginkgo Biloba eller det kinesiske tempeltreet har vokst på jorden de siste 250 millioner år. Ginkgo inneholder en gruppe plantestoffer som ikke finnes i noen andre planter, de har fått navnet ginkgolider. Omkring 0,1% av tørkede ginkgoblad er ginkgolider. De gir ekstrakt av ginkgo en bitter smak

Ekstrakten utvinnes av bladene på ginkgo-treet. Den inneholder kraftige antioksidanter som er kjent for å bedre blod-gjennomstrømningen i hjernen, til bena og til huden. Ginkgo kan brukes i behandling av senil demens, øresus, røkeben, svimmelhet og ved mange andre helseproblemer.

Mozon 19.11.2003

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer