Husk bilfradrag etter streiken

- Når rutegående transportmiddel ikke er tilgjengelig under streiken, kan man trekke fra utgifter til egen bil, sier kontorsjef Kari Rønning i Skattedirektoratet.

Siste bussen hjem.
Siste bussen hjem. Vis mer
Publisert

- Om alle de vanlige vilkårene for fradrag for bruk av egen bil blir oppfylt under streiken, kan man trekke fra bilutgifter på selvangivelsen, sier Rønning.

Syv tusen kroner

Alle som har forsøkt å få fradrag for utgifter til bruk av egen bil til og fra jobben kan skrive under på at disse vilkårene er temmelig rigide. For det første er det ikke fradrag for utgifter under 7.000 kroner (for inntektsåret 1998). Om du ellers kunne hatt rett til fradrag, må altså summen av dine vanlige reiseutgifter og de ekstra bilutgiftene som skyldes streiken overstige 7.000 kroner.

Fradraget for bruk av egen bil er 1,95 kroner pr. kilometer.

Hauger av vilkår

Hovedreglen er at fradrag for bruk av egen bil mellom hjem og arbeidssted ikke innrømmes. Det er bare unntaksvis fradrag godtas, og da må et helt sett med vilkår være oppfylt. En smakebit:Du må bruke over to timer mer pr. dag når du tar rutegående transportmidler enn når du kjører egen bil.Du må bruke to timer ekstra selv om du kjører bil til nærmeste holdeplass eller stasjon og tar buss/tog videre.Bilhastigheten er satt til 60 km/t, uansett hvor fort du kjører i virkeligheten.De rutegående transportmidlene er forutsatt å holde rutetidene, selv om busser og trikker i rushtiden i storbyene ofte er både 15 og 20 minutter forsinket og trafikken under streiken er ekstra stor.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer