Husk BSU i dag

Har du mer enn to dager igjen til 34-årsdagen, bør du bruke dagen i dag til å tenke over hvor mye du kan sette av til Boligsparing for Ungdom(BSU) før nyttårsaften.

Publisert
Sist oppdatert

Med Norges Banks styringsrente helt nede i 2,25 prosent, kan du kanskje for første gang tenke seriøst over å skaffe deg din egen bolig. Har du en tusenlapp til overs, og setter den inn på en BSU-konto før nyttår, kan det være det lureste du kan bruke dagen til i dag.

Kort fortalt:BSU står for boligsparing for ungdom, og er en spareordning med skattefordel for alle under 34 år. Fradrag i inntektsskatten gis til og med det inntektsåret du fyller 33 år.

Fordelene er mange:Hvert år gir skattefordelen deg minst 20 prosent rente på alle innskuddBankene gir ofte bra innskuddrenter på BSU-konti, og kanskje det viktigste:Mange banker gir gode førstehjemlån til BSU-kunderDet store og nesten uoverstigelige problemet for en som kjøper bolig for første gang er jo mangelen på egenkapital. Det vanlige kravet om tyve prosent egenkapital for en bolig til en million kroner utgjør 200.000 kroner. Dette er en svimlende sum for en som akkurat er ferdig med studiene.

En god del banker har forstått dette, og tilbyr lån med atskillig lavere krav til sikkerhet, men med en hyggelig rente likevel. Flere banker tilbyr førstehjemslån innenfor 90 prosent av boligens kjøpesum, men med en rente som tilsvarer lån innenfor 60 prosent.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer