Husk BSU!

Spar skatt og få gode renter ved å sette penger på BSU-kontoen før nyttår.

Publisert

Det gjelder forsatt: Sparing med BSU er noe av det mest lønnsomme du kan gjøre med pengene dine så sant du er under 34 og tjener nok til å kunne benytte skattefradraget.

Betingelsene

Du kan spare inntil 100.000 kroner som gir rett til skattefritak på en BSU-konto. Pengene kan kun brukes til boligformål. Enten ved at du kjøper en bolig eller betaler ned på boliglån på bolig som er kjøpt etter at BSU-avtalen ble inngått. Av det årlige sparebeløpet kan du trekke fra 20 prosent eller maks 3.000 kroner på skatten. Det vil i praksis si at maksimalt årlig sparebeløp blir 15.000 kroner. Du kan kun opprette BSU-konto til det året du fyller 33 år. Fra og med den 1. januar det året du fyller 34 år er skattetrekk-muligheten utløpt. Du kan også kun opprette denne kontotypen en gang i livet. Det vil si at du ikke bør bruke sparebeløpet før du har utnyttet den fulle trekkmuligheten, altså ved at du enten har spart 100.000 eller er for gammel for spareformen.

Utnytt fordelene

Det er ikke bare rentebetingelsene og skattefradragene som bør motivere deg til å spare med BSU. De fleste bankene gir også sine BSU-kunder bedre betingelser på boliglån. En vanlig fordel er at du kan låne inntil 90 prosent av takst til laveste rente. (Den renten andre betaler for 60 prosent finansiering.) Dette kan du raskt tjene adskillige tusenlapper på i løpet av lånetiden.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.