NAV

Husk denne fristen

Det er mange personer som sliter med å betale husleie, strøm, lån eller andre utgifter. Nå ber Nav deg huske en spesiell frist.

KAN FÅ STØTTE: NAV skriver at personer som har fått redusert eller mistet inntekten din, kan ha rett til støtte fra Husbanken. Foto: Morten Holm / NTB
KAN FÅ STØTTE: NAV skriver at personer som har fått redusert eller mistet inntekten din, kan ha rett til støtte fra Husbanken. Foto: Morten Holm / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er mange nordmenn som opplever at den økonomiske situasjonen har endret seg den siste tida.

En undersøkelse fra Ipsos viser at hele 21 prosent, det vil si hele én av fem, ikke har økonomi til å dekke de stadig høyere utgiftene i samfunnet. Så mange som 57 prosent svarer videre at de har litt eller mye dårligere økonomi nå, enn de hadde i januar.

Fredag formiddag kom Nav med følgende oppfodring til personer som har økonomiske bekymringer.

- Har du fått redusert eller mistet inntekten din, kan du ha rett til støtte fra Husbanken. Husk søknadsfrist den 25. i måneden du søker bostøtte for, melder Nav på sine nettsider.

Bostøtte er et tiltak for å hjelpe nordmenn med lav inntekt og høye boutgifter slik at den økonomiske hverdagen blir litt lettere å hanskes med.

Neste frist for å søke er 25. desember. Om du søker innen denne datoen, skal søknaden være behandlet og pengene (dersom søknaden innvilges) utbetales den 20. måneden etter, altså januar i vårt eksempel.

Får du vedtak om bostøtte, trenger du ikke søke på nytt. Da videreføres ordningen, men du må selv passe på dersom situasjonen endrer seg, for eksempel om du får endret inntekt eller at ett av husstandsmedlemmene flytter ut. Dette avregnes fra Husbankens side en gang i året, slik at du risikerer å måtte betale tilbake om du har fått for mye.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer