Nå er julen rett rundt hjørnet. Det betyr mye godterier og kaker, og mange store måltider.
Tiden vi nå er inne i kan være en ekstra utfordring for personer med diabetes eller andre som er sensitive overfor svingende blodsukkernivåer.
Nå viser flere studier at det er mulig å redusere den negative påvirkningen et skikkelig karbomåltid kan ha. Og så enkelt er det: Tilføy litt eddik i måltidet, skriver NY Times.
Olje er også bra å bruke. Det reduserer nemlig kolesterolet
LES OGSÅ: Mindre fett med eddik
Blodsukker som ikke går til værs
Grunnen er at eddik bremser opptaket av sukker som kommer fra måltidet og som går over i blodet. Eddik skal nemlig bidra til å blokkere fordøyelsesenzymer som lager karbohydrater om til sukker.
En italiensk studie viser for eksempel at sunne personer som får i seg cirka 20 ml hvitvinseddik fra en salat, samtidig som de spiser hvitt brød, reduserer blodsukkerøkningen med 30 prosent, sammenliknet med personer som spiser dressing som inneholder annen type eddik.
En tilsvarende amerikansk studie vister at eddikblanding har en tilsvarende effekt hos personer med diabetes, sammenliknet med de som fikk placebo.
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger