Nav

Husk fristen

Nav kommer med en påminnelse.

SØK: Har du fått redusert eller mistet inntekten din, kan du ha rett til bostøtte. Foto: Ørn E. Borgen / NTB
SØK: Har du fått redusert eller mistet inntekten din, kan du ha rett til bostøtte. Foto: Ørn E. Borgen / NTB Vis mer
Publisert

Nå deler Nav flere tips og råd til de som sliter med å betale strøm, husleie, lån og andre utgifter. Etaten minner også om en spesiell frist i samme sleng:

- Har du fått redusert eller mistet inntekten din, kan du ha rett til bostøtte fra Husbanken. Husk søknadsfrist den 25. i måneden du søker bostøtte for.

Nav minner også om at du kan ha krav på økonomisk sosialhjelp.

- Det å bo trygt, delta i samfunnet og ha økonomisk trygghet er en rettighet for alle. Du kan ha rett til økonomisk sosialhjelp om du ikke har penger til å betale nødvendige utgifter gjennom arbeidsinntekt eller på annen måte.

Skaff deg oversikt

Videre oppfordrer Nav folk til å skaffe seg god oversikt over utgifter og inntekter.

- Hvor mye penger trenger du hver måned? For å finne ut av det må du lage et budsjett. Et budsjett er en oversikt over dine månedlige inntekter og utgifter. Med et budsjett ser du fort hvilke utgifter som er nødvendige, mindre nødvendige og kanskje noen du rett og slett kan kutte helt. Budsjettet gir en pekepinn på hvor mye penger du mangler totalt sett, og du får du oversikt over dine faste utgifter. Da kan du forutse hvor mye penger du trenger hver måned.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.