Nav

Husk fristen

Ny påminnelse.

SØK: Har du fått redusert eller mistet inntekten din, kan du ha rett til bostøtte. Foto: Ørn E. Borgen / NTB
SØK: Har du fått redusert eller mistet inntekten din, kan du ha rett til bostøtte. Foto: Ørn E. Borgen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nav har kommet med flere tips og råd til de som sliter med å betale strøm, husleie, lån og andre utgifter.

I samme slengen minner også Nav om en spesiell frist:

- Har du fått redusert eller mistet inntekten din, kan du ha rett til bostøtte fra Husbanken. Husk søknadsfrist den 25. i måneden du søker bostøtte for.

- En rettighet for alle

Nav minner også om at man kan ha krav på økonomisk sosialhjelp.

- Det å bo trygt, delta i samfunnet og ha økonomisk trygghet er en rettighet for alle. Du kan ha rett til økonomisk sosialhjelp om du ikke har penger til å betale nødvendige utgifter gjennom arbeidsinntekt eller på annen måte.

SKATTEKORT: Med høyere renter blir det mer renteutgifter å trekke fra på skatten i år. I forbindelse med det råder skatteetaten folk å sjekke skattekortet nøye, men hva bør man egentlig sjekke? Vi fikk økonomisk rådgiver, Lene Drange, til å forklare. Video: Embla Hjort-Larsen. Vis mer

Etaten kommer med også følgende råd til de som har betalingsvansker:

- De du skylder penger er klar over den krevende situasjonen mange befinner seg i nå. De har flere virkemidler de kan tilby deg, dersom du har betalingsvansker. Be om en midlertidig betalingsutsettelse, dersom du ikke klarer å betale.

- Ta kontakt

Forrige uke opplyste Nav om en ny endring. Den gjelder om man ikke har fått dekket lønn for overført ferie som ikke er tatt ut ved konkurs.

- Du kan likevel ha krav på å få dette dekket. Nav har tidligere ikke dekket lønn for overførte feriedager som arbeidstaker ikke har tatt ut ved en konkurs, skrev etaten.

Nav informerte om at endringen gjelder hvis man har krav på lønn for overførte feriedager fra en arbeidsgiver som gikk konkurs, søkte om lønnsgaranti etter 1. januar 2014 eller hadde en avtale med arbeidsgiver om utbetaling av feriepenger som fraviker ferielovens hovedregel.