Husk på regningene som kommer i januar

Sjekk nettbanken før du går bananas med julehandelen.

SJEKK STATUS: Logg inn i nettbanken og sjekk hvor store regninger du måtte betale i januar i år. Det gir en pekepinn på hva du har i vente over nyttår. Foto: Berit B. Njarga
SJEKK STATUS: Logg inn i nettbanken og sjekk hvor store regninger du måtte betale i januar i år. Det gir en pekepinn på hva du har i vente over nyttår. Foto: Berit B. Njarga Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Julehandelen er i gang for fullt. Selv om nordmenn flest ønsker seg «ingenting» til jul, betyr det ikke at vi dropper innkjøpene.

– Desember er høysesong for bruk av kredittkort. Resultatet er at mange drar med seg juleforbruket over i det nye året, sier Christine Warloe, forbrukerøkonom i Nordea til DinSide.

Før du kaster deg ut i den store julegavehandelen, er det lurt å ta en gjennomgang av hvor mye du egentlig har å bruke på gaver og andre innkjøp i desember.

For selv om lønningene gjerne kommer tett, og det er halvt skattetrekk i desember, så lar ikke regningene vente på seg i januar.

Jul på kreditt? Dette lånet blir dobbelt så dyrt

Sjekk nettbanken nå

Ifølge DNBs juleundersøkelse svarer nærmere to av fem at de ender opp med å kjøpe dyrere gaver enn de hadde tenkt i utgangspunktet.

Det lønner seg derfor, bokstavelig talt, å starte planleggingen tidlig.

– Skriv en liste over hvem du skal handle julegaver til, hva du skal kjøpe og for hvor mye, råder Silje Sandmæl, forbrukerøkonom i DNB.

Nå er det dessuten et godt tidspunkt for å sette opp budsjett. Skaff deg oversikt over regningene som kommer i desember og januar, og sørg for at du setter av nok av lønnen din til å betale disse. Med en egen regningskonto har du alltid nok penger på konto når regningene forfaller.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer