Husk pass og internasjonalt førerkort!

Er du på vei ut i den store verden må du sørge for at papirene er i orden. Pass på at du har et gyldig pass og et internasjonalt førerkort hvis du skal kjøre bil. Det tar lang tid å få de nye passene, mens du får førerkortet på dagen.

Husk pass og internasjonalt førerkort!
Publisert

Etter å ha sittet og svettet mens venner og kollegaer har vært på ferie er det endelig din tur. Feriereisen er planlagt og du skal ut på tur. En siste sjekk over reisedokumentene kan imidlertid gi deg en ubehagelig opplevelse hvis passet ditt har gått ut.

Opp til 12 dagers ventetid på Østlandet

Innføringen av et nytt maskinlesbart pass i Drammen, Asker & Bærum, Romerike og Oslo Politidistrikt gjør dessverre at du ikke lenger kan få et nytt pass på dagen. Det nye maskinlesbare passet skal imidlertid være vanskeligere å forfalske, og på sikt er det håp om at passkontrollene skal bli enklere for deg som har et slikt pass.

Du må fremdeles gå til politiet for å få ditt nye pass, men passet blir så sendt til Norges Bank som gjør det ferdig og sender det til deg i løpet av 12 dager. Her gjelder det altså å være ute i god tid...

I stille perioder kommer det imidlertid ganske raskt, vi kjenner til at passet har kommet etter 3/4 dager.

Et utgått pass kan komme som en bitter overraskelse på den som ikke reiser ofte. Men nå som tidligere er det mulig å få utstedt et såkalt nødpass. Dette er riktignok kun gyldig for et kortere tidsrom, men kan være nok til å få den distre charterreisende gjennom begge passkontrollene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer