Husk rentetapet ved forskuddsbetaling!

Strømleverandøren som topper listen denne uken krever hele betalingen på forskudd. Rentetapet gjør at verket i virkeligheten er litt dyrere enn nummer to.

Publisert

Nå er det ikke mange kronene det er snakk om, men "listetoppen" Norkraft krever inn hele kvartalsbeløpet på forskudd. Om du stiller inn kalkulatoren på et årsforbruk på 25.000 kilowattimer, finner du at Norkraft er 36 kroner billigere enn listens nummer to, Hurum Kraft, om prisforskjellen hadde holdt seg i et helt år.

Med et årsforbruk på 25.000 kilowattimer utgjør selve strømleveransen 5.832 kroner hos Norkraft (nå 18. februar). Om du betaler en fjerdedel av dette på forskudd, blir det 1.458 kroner.

Norkraft krever dette opp før du får en eneste kilowatt strøm. La oss si at du i stedet satte disse pengene i banken til 6,1 prosent rente - 1,5 prosent pr. kvartal.

Da ville du få 22 kroner i kvartalet i renter. På fire kvartaler ville du altså motta 88 kroner i renter.

Dette er mer enn dobbelt så mye som årsforskjellen mellom Norkraft og Hurum energi, som krever inn hele strømregningen på etterskudd. Det er altså Hurum som i virkeligheten er billigst akkurat denne uken.

Snart alle på etterskudd

Fra 1. juli er det sannsynlig at alle strømleverandører går over til å kreve inn betalingen på etterskudd. Norges Vassdrags- og Energdirektorat (NVE) har foreslått dette i en høringsuttalelse fra ifjor høst.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer