Husk restskatten i dag

Så slipper du å betale renter på det du skylder.

Spesielt hvis du har fått en kraftig baksmell, er det litt å spare på å betale restskatten i dag. Foto: COLOURBOX.COM
Spesielt hvis du har fått en kraftig baksmell, er det litt å spare på å betale restskatten i dag. Foto: COLOURBOX.COM Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ikke alle er så heldige å få penger igjen på skatten. Fikk du baksmell på skatten i år, er første forfall i august. Men hvis du betaler i dag, slipper du renter på det skyldige beløpet.

>> 400.000 nordmenn kan få rekordlav fastrente

Betal rentefritt i dag

Ifølge tall DinSide har fått fra Skatteetaten tidligere i mai, fikk rundt 753.330 nordmenn restskatt i år. Totalt skylder de 13,8 milliarder, som utgjør 18.355 kroner i gjennomsnitt per person.

Venter du med betalingen til første forfall i august, må du betale et rentetillegg på 1,08 prosent. Dette beregnes fra 1. juli 2012 frem til 20. august.

Du slipper altså unna over et år med renter dersom du betaler inn restskatten før 31. mai - selv om renten er relativt lav. Rentene beregnes med utgangspunkt i Norges Banks styringsrente per 1. januar i likningsåret, men med en reduksjon på 28 prosent. Har du fått en skikkelig baksmell, kan det likevel være litt å spare.

Skal du få med betalingen i dag, lønner det seg å være rask: Bankenes siste felles oppgjørstidspunkter er klokken 13.35 og 15.35 i dag.

Les også: Ikke ha for mye penger stående på konto

Her finner du kontonummer

Ønsker du å betale restskatten i dag, kan du gå inn i selvangivelsen din på Altinn. Der finner du skyldig beløp, og riktig kontonummer og KID-nummer for innbetaling av det såkalte tilleggsforskuddet.

Fikk du penger igjen på skatten for 2012? De første skatteoppgjørene utbetales 26. juni, inkludert renter med samme rentesats, altså 1,08 prosent.

>> Ikke la deg lure av dette firmaet

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer