Husk restskatten

Onsdag er siste frist for de som fikk skatteoppgjøret i juni.

RESTSKATT? Å være for sent ute med betaling av restskatten lønner seg ikke. Ikke bare må du betale 9,5 prosent i rente fra forfallsdato, men du kan og trekkes i lønn av skatteoppkreveren. Foto: BERIT B. NJARGA
RESTSKATT? Å være for sent ute med betaling av restskatten lønner seg ikke. Ikke bare må du betale 9,5 prosent i rente fra forfallsdato, men du kan og trekkes i lønn av skatteoppkreveren. Foto: BERIT B. NJARGA Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fikk du baksmell på skatten i juni, er andre termin for betaling av restskatten onsdag 24. september. Betaler du for sent, må du betale ekstra mye i forsinkelsesrenter.

Og du risikerer å bli trukket i lønn for det du skylder staten.

Slik unngår du baksmell på skatten neste gang

Husk betaling onsdag

Fikk du skatteoppgjøret 25. juni - og var skyldig mer enn 1.000 kroner i skatt? Da er andre betalingsfrist for restskatt onsdag 24. september.

SKYLDIG? Fikk du baksmell på skatten i juni? Da bør du betale det du skylder innen fristen. Foto: PER ERVLAND / BERIT B. NJARGA
SKYLDIG? Fikk du baksmell på skatten i juni? Da bør du betale det du skylder innen fristen. Foto: PER ERVLAND / BERIT B. NJARGA Vis mer


Totalt var det 403.000 nordmenn som fikk beskjed om restskatt i juni. Disse skyldte tilsammen 5,5 milliarder kroner i restskatt, som i snitt utgjør 13.650 kroner per person.

Gjelder dette deg, skal du ha fått tilsendt et betalingskort i posten for betaling av det skyldige beløpet. Betaler du ikke innen fristen, blir du ilagt en forsinkelsesrente på 9,50 prosent. Denne renten løper fra og med forfallsdato frem til betalingen skjer.

Her kan du regne ut hvor mye forsinkelsesrenten faktisk utgjør.

Men hva om du ikke har mulighet til å betale?

Pass på hvor du legger inn info om bankkortet ditt

Kan trekkes i lønn

Ifølge Skatteetaten er det kemnerne og skatteoppkreverne i de forskjellige kommunene som har ansvar for innkreving av ubetalt restskatt. Har du unnlatt å betale inn restskatt, vil de sende deg et varsel om betaling.

Betaler du heller ikke innen denne fristen, vil din økonomiske situasjon bli vurdert før det settes i gang tiltak for å få inn pengene du skylder.

Du kan du bli trukket et visst beløp av lønn eller trygdeytelser fra NAV hver måned, frem til du har betalt tilbake det du skylder. Dette kalles et utleggstrekk. Eller de kan gjennomføre en såkalt utleggsforretning, som betyr at de tar pant i noen av dine eiendeler.

Er dette greit av DNB?

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer