Huskeliste for båtkjøp

Dette er hva du bør huske før du kjøper båten. Rådene gjelder særlig bruktbåter, men har også relevans for nye båter.

Publisert
Sist oppdatert

Heftelser. Sjekk om det er heftelser på båten. Dette er meget viktig. Eventuelle heftelser finner du i Løsøreregisteret., ikke i Småbåtregisteret.

Undersøk båten. Som med boliger har selgeren opplysningsplikt, mens du har undersøkelsesplikt. Gå derfor nøye gjennom båten sammen med en taktsmann eller en annen båtkyndig person.

Husk prøveturen. Be om å få ta en prøvetur med båten - også det sammen med en taktsmann/båtkyndig. Mange feil er vanskelige å oppdage på land, men enkle å se når båten kommer på vannet.

Kjøp hos en forhandler. Du får nok lavere priser om du kjøper fra privatpersoner, og Kjøpsloven gjelder også da. Likevel er det tryggere å kjøpe hos en båtforhandler. Da kan du være rimelig sikker på at båten er den oppgitte årsmodellen og at garantien er gyldig.

Reklamér om du finner mangler. Oppdager du at båten har mangler etter kjøpet, bør du reklamere. Kontakt teknisk og juridisk sakkyndige og få dokumentert mangelen. Forfølg saken videre hvis nødvendig. Bruk rettshjelpdekningen som ligger i forsikringen din.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer