Huskeliste for parabolkjøpere

Vi kontaktet Werner Eriksen fra firmaet Tveco Elektronikk. Firmaet har solgt parabolanlegg siden 1993, og tilbyr pakkeløsninger fra både ViaSat og Canal Digital.

Publisert

- Det er en rekke feller "ferske" parabolkjøpere kan gå i, sier Eriksen.

For å begynne med det litt kompliserte først, begge de nordiske aktørene har sitt eget operativsystem på dekoderne. Viasats system heter "Open TV", mens Canal Digitals system heter "Media Highway", og kort fortalt er de like ukompatible som en Mac og en PC.

- I tillegg bruker de hvert sitt kodesystem. For å dekode signalene fra Canal Digital og Viasat trenger du altså to ulike programkort. ViaSats system heter Viaccess, mens Canal Digitals heter Conax. I praksis vil det si at de som vil ha mulighet til å bytte mellom programtilbyderne, eller vil ha begge to, må være ekstra nøye i valg av dekoder.

- Vi anbefaler at du skaffer deg en dekoder som gir deg mulighet til å motta signaler fra begge programleverandørene. For den ukyndige kunde er imidlertid ikke like lett, dette kan belyses med et par eksempler sier Eriksen:Den digitale leiedekoderen som bl.a. Elkjøp tilbyr, forutsetter abonnement på en av Canal Digitals programpakker. Hvilken dekoder som leveres varierer, men vær klar over at en del av disse mottagerne (f.eks. den fra Philips) ikke kan modifiseres til å motta signalene fra ViaSat. I praksis er du altså bundet til Canal Digitals programpakker.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer