Husket du årsavgiften på bilen?

Fristen for å betale årsavgiften på bilen gikk ut den 15. mars i år. De som ikke har betalt ennå, får et gebyr på 250 kroner, i tillegg til årsavgiften. Blir du tatt i kontroll må du ut med ytterligere 900 kroner.

Publisert
Sist oppdatert

Betal årsavgiften nå

- Alle som ikke betalte årsavgiften innen den 15. mars, fikk krav om å betale i mai, sier Vidar Lillebo, kontorsjef i Tollregion Oslo og Akershus til DinSide. - De som ennå ikke har betalt, har fått et avskiltingsvedtak tilsendt i posten i dag.

Ifølge Lillebo er det kun de som har fått et avskiltingsvedtak i posten som risikerer å få skiltene klippet av i denne omgang.

- Vi oppfordrer alle som ikke har betalt årsavgiften enda, til å gjøre det umiddelbart, sier Lillebo. - Sørg også for å ha kvitteringen i bilen.

Betaler du nå, må du ut med 3.115 kroner for en personbil (årsavgiften på 2.865 kroner pluss gebyret på 250 kroner).

900 kroner i gebyr

I slutten av uken kommer Tollvesenet, politiet og Statens vegvesen til å starte arbeidet med å gjennomføre kontroller.

- Dersom du blir stoppet i kontroll kan du unngå avskilting om du betaler på stedet, sier Lillebo. - Men da må du i tillegg til forsinkelsesbegyret på 250 kroner, også betale et gebyr på 900 kroner. Har du fått et avskiltingsvedtak lønner det seg derfor å betale med en gang, slik at du slipper de 900 kronene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer