Hva blir du tjukkest av?

Juice eller øl?

Du får i deg færre kalorier om du drikker pils fremfor juice ... Foto: Colourbox
Du får i deg færre kalorier om du drikker pils fremfor juice ... Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Dersom pilsen har fått hedersplassen i kjøleskapet i påvente av helgen, vil du kanskje bli glade over å høre at det faktisk er juicen som vil gjøre deg fetest, i sammenlikningen juice versus øl.

Jenter får også ølmage

Mens pils med 4,7 volumprosent inneholder cirka 160 kilojoule (kJ) per 100 gram, inneholder appelsinjuice og eplemost cirka 180 kJ per 100 gram. Sett ut i fra et kalorisynspunkt, burde du dermed gi mer plass til pilsen og mindre plass til juicen i kjøleskapet ditt.

Pilsen er også det kalorifattigere valget enn brus, husholdningssaft, solbærsaft, eplenektar, hvitvin, hetvin, rødvin og brennevin ...

Du drikker ikke litervis med juice ...

Men det er ikke bare å bunkre opp med pils og føle seg som verdens sunneste - så enkelt er det selvsagt ikke.

Ifølge Anja Biltoft-Jensen, kostvaneforsker på DTU Fødevareinstituttet i Danmark, må man også ta mengden med i betraktningen.

- Dersom man åpner en øl med kullsyre i, drikker man som regel hele, det vil si 330 milliliter. Et typisk glass juice er på 180 milliliter, så du vil som regel ende med å få mere energi fra ølen enn juicen, uttaler forskeren til det danske magasinet Videnskab.dk.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer