Kamera på betalingsterminalen

Hva brukes dette kameraet til?

Denne varianten finner du nå i flere av landets butikker.

NYE BETALINGSTERMINALER: En ny type betalingsterminaler har fått et kamera på toppen. Foto: Pål Joakim Pollen
NYE BETALINGSTERMINALER: En ny type betalingsterminaler har fått et kamera på toppen. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer
Publisert

Flere lesere har tatt kontakt med DinSide etter å ha observert et kamera på betalingsterminalene i butikkene til Meny. Det er først og fremst ikonet med avskrudd kamera som vekker oppmerksomhet.

For hva er egentlig dette kameraet til?

Ikke tatt i bruk

DinSide tok kontakt med Norgesgruppen, som har satt opp terminalene. Kommunikasjonssjef Kine Søyland i Norgesgruppen bekrefter at kameraet på de nye terminalene fra Aera ikke er tatt i bruk.

- Vi vurderer om dette kameraet skal brukes til å lese QR-kode ved mobilbetaling, men har ikke tatt noen beslutning på dette ennå, skriver hun i en e-post til DinSide.

Det er ikke bare Meny og Norgesgruppen som har denne type betalingsterminaler - vi har også sett dem i butikker som Coop Extra, selv om kameraene heller ikke der var aktivert.

Terminalen er av typen Ingenico Lane/5000, og i produktbeskrivelsen står det også at dette kameraet er til QR-koder.

«In» med QR

Å bruke QR-koder i betalingsøyeblikket er det stadig flere som tyr til. Coop bruker QR-koder når kunder betaler med Coopay, der en kode på kundens skjerm skannes av et apparat i kassa.

Nylig kom Vipps i butikk, som også baserer seg på QR-koder, ved at kunden skanner en kode med Vipps-appen for å betale for seg.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer