Hva er 14.223 ord lang?

Svaret er: MSNs brukeravtale ...

Skjermdump fra brukervilkårene hos MSN.
Skjermdump fra brukervilkårene hos MSN. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Forbrukerrådet forbereder nå klager mot flere nettsteder, deriblant Facebook. Klagene vil bli rettet mot Forbrukerombudet og Datatilsynet. Bakgrunnen for klagene er en gjennomgang av brukervilkårene til en rekke sosiale medier, samt en kartlegging av norske forbrukeres vaner og kompetanse ved bruk av slike medier. Undersøkelsene er gjort av Forbrukerrådet og Sintef.

Dette er ikke første gang det brygger opp til bråk rund nettmediers brukervilkår. I vår skrev DinSide om oppsiktsvekkende avtaleverk hos Finn.no. Etter omtalen ble vilkårene lempet en smule.

Dette var ikke i samme skala som da tusenvis av brukere rømte Facebook på grunn av endringer i nettverkets brukervilkår i vår. Dette førte til at selskapet snudde på hælen etter det vi beskrev som en "norsk" protestaksjon.

Og saken om den nybakte faren Morten Tobiassen, som fikk beskjed fra Microsoft om å fjerne bildene av sin nyfødte datter innen 48 timer, vakte også stor oppsikt i høst. Programmet han benyttet var Windows Sky Drive, og bakgrunnen for henvendelsen var at bildet han hadde lagret brøt med vilkårene for å bruke tjenesten.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer