Hva er å spise ”normalt”?

Rådene er mange, men eksperten anbefaler å være fleksibel.

Publisert
Sist oppdatert

Det er et vanvittig fokus på mat i samfunnet i dag. Det snakkes og skrives om mat og slanking overalt, både i radio, på TV, i aviser og i ukeblader.

Det har psykiater Finn Skårderud uttalt i et intervju med SinnetsHelse.no.

Og det er særlig jenter som er utsatt for et stort kroppsfokus. Det slankes, det trenes, det spises lite, det spises overdrevent sunt. Foreldre og eksperter står i den andre enden og oppfordrer til et normalt kosthold og normale treningsregimer.

Les også: Slankemat kan gjøre deg feit

Men hva inngår egentlig i et normalt kosthold? Det spørsmålet har nettstedet PsychCentral.com stilt denne uken.

- Denne besettelsen begynner å gå utover livskvaliteten og jeg ønsker sterkt å ha et normalt kosthold, skriver kvinnen. Se hva Lommelegen anbefaler.

Mange overvektige

Én av fire nordmenn over 16 år var overvektige i 2008, ifølge Statistisk sentralbyrå. I USA er 60 prosent av befolkningen overvektige, ifølge New York Times. Det kan være tegn på at definisjonen på et ”normalt” kosthold, kan ha store variasjoner.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer