Hva er den farligste vinteridretten?

Norsk ekspert gir sin dom.

Idretter preget av fart og akrobatikk har høyere risiko enn utholdenhetsgrenene. Foto: All Over Press
Idretter preget av fart og akrobatikk har høyere risiko enn utholdenhetsgrenene. Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hvor mange ganger har hjertet ditt hoppet over noen slag under en OL-sending den siste uken? Eller har du kanskje satt kaffen i halsen? I mange av vinteridrettene går det virkelig fort unna, og det føles ofte som ulykkene og skadene er bare hundredeler av sekunder unna.

Noen ganger går det dessverre ordentlig galt. For halvannen uke siden døde en georgisk aker da han var på trening. Han traff en stolpe i 145 kilometer i timen. Dette var den første dødsulykken i vinterolympisk historie, mens det har vært to dødsfall i sommer OL: En maratonløper døde i 1912 og en syklist døde i 1960, ifølge Forskning.no.

Heldigvis hører dødsfall sjelden til de olympiske leker, men skader og ulykker er derimot ikke uvanlig. Men hvilken vinteridrett er egentlig farligst?

Nederst i artikkelen kan du lese om hvilken vinteridrett som trolig er den tryggeste.

Og dette sier man er verdens farligste idrett

Idrett med fart og akrobatikk

Professor Roald Bahr, som leder for Senter for idrettsskadeforskning ved Norges idrettshøgskole, sier idretter som er preget av fart og akrobatikk er mer risikofulle enn utholdenhetsgrener.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.