Hva er det hun sier?

Les om kvinners fire kommunikasjonsstrategier, og lær hvordan du knekker koden.

Publisert
Sist oppdatert

Av Sture SkoglundFrilansjournalist

Det er et velkjent fakta at hvis man spør en mann om hva klokka er, så vil han kikke på klokka, men spør du en kvinne om det samme vil hun fortelle deg om det nydelige diamantkjedet hun så i butikkvinduet på lørdag.

Med andre ord: Man får et enkelt fra svar menn - men aldri fra kvinner. På tross av dette sier alltid kvinner at "menn kan ikke kommunisere".

Siden de fleste menn er i stand til å snakke sammen og utveksle informasjon på en logisk og effektiv måte har vi problemer med å forstå hvorfor kvinner snakker da på en måte vi ikke skjønner noe av.

Hvis du tar en nærmere titt på dette, vil finne ut at dette er typisk jenteting. Det viser seg at når kvinner sier "menn kan ikke kommunisere", så mener de egentlig "menn kan ikke kommunisere på samme måte som kvinner".

La oss ta en titt på de fire "kommunikasjonsstrategiene" kvinner bruker, og hvordan man kan knekke koden.

1) Kvinner sier aldri hva de egentlig mener I stedet for å henvise direkte til ett poeng, eller stille ett spørsmål (som menn gjør), vil en kvinne gå rundt grøten, og forvente at menn på en eller annen måte tolker seg frem til hva de egentlig vil, eller trenger.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer