Hva er det med feite folk?

Er det riktig eller galt å være oppgitt over de overvektige?

Stadig flere i den vestlige verden regnes som overvektige - og Norge følger trenden. Foto: Hans Kristian Krogh-Hanssen
Stadig flere i den vestlige verden regnes som overvektige - og Norge følger trenden. Foto: Hans Kristian Krogh-Hanssen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er få DinSide-artikler som skaper like stor debatt som artikler om fedme og overvekt. Ett av de siste gode eksemplene er artikkelen om den gedigne mannen som skapte fedmedebatt i amerikansk flybransje. Bildet av mannen der han sitter med halve kroppen ut i midtgangen i flykabinen fikk dere lesere til å klikke, og debattere fedmeproblemet med høy temperatur.

Her er utdrag fra debatten:

«Jeg hadde seriøst tilta, klaget til de ansatte høylydt over størrelsen og oppførselen til det feite droget du måtte sitte ved siden av. Er så lei av at vi må behandle overvektige med silkehansker. 98 prosent av dem er bare skyld i sin egen vekt selv på grunn av et overdrevent kaloriinntak.»

«Verste jeg ser er feite folk som spiser feit mat, fysj så ekkelt det er ...»

«Så tykke folk bør betale to-ganger mer for å reise med fly enn andre. Helt ærlig, de tar hele midtgangen i tillegg. Det er vanligvis ikke noe annet enn MAT som gjør dem så utrolig tykke.»

«Overvektige mennesker er en skam. Dere burde fått mye bedre hjelp.»

«Overvektige personer er ikke en annen rase, de er vanlige menneske som av en eller annen grunn (som regel latskap) er blitt feite ... hvis noen ikke orker å trene litt, ete sunt .. hvorfor skal man da tro de orker å jobbe hardt?»

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer