Hva er DVD?

DVD er på størrelsen med en CD-plate, men er mye mer avansert enn vanlig CDer. En DVD-plate kan lagre over 10 ganger så mye som en CD-plate.

Publisert

Hva er DVD

En DVD plate kan inneholde opptil 4,7 gigabyte med informasjon. Dette er nok til å plassere 133 minutter med film, dubbing i 8 språk, teksting på 32 språk og surroundlyd. For filmer som er litt lengre, er det blitt utviklet en egen teknologi som legger til et ekstra lag på platen, slik at man i praksis dobler kapasiteten.

DVD faller i pris

Du vil trenge en DVD-spiller for å oppleve hjemmekino i stua. Denne kan du også koble til stereoanlegget, eller du kan utvide hjemmekinoanlegget og kjøpe en egen surroundforsterker med høytalere som settes både bak sofaen og oppe på TV-en. DVD-spillere selges for 5000 kroner og oppover, men det er allerede nå tendenser til at de vil falle raskt i pris i tiden fremover. I USA produseres det nå flere hundre DVD-plater i måneden, og både gamle og nye filmer er representert. DVD spillere er også i ferd med å overta CD-rom markedet, og mange nye PC'er leveres nå kun med DVD-spillere.

Kodeløs

DVD-spillere blir produsert av både Pioneer, Sony, og Panasonic, men spillere som selges i Europa kan ikke bruke amerikanske eller japanske DVD-plater. Årsaken er at DVD-produsentene har delt inn verden i 5 soner, for å forhindre kryssimport. Ved hjelp av noen tekniske inngrep kan du imidlertid sørge for at din DVD-spiller kan bruke filmer fra hele verden.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer