Hva er egentlig navlelo?

Og hvorfor får du det?

Foto: colourbox.com
Foto: colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Man skulle nesten tro forskerverdenen har gått opp for fornuftige ting å forske på. Men etter å ha stirret inn i sin egen navle i tre år, har kjemiker Georg Steinhauser nå funnet ut hvor den velkjente navleloen stammer fra.

Og apropos mystiske ting: Her er ti mystiske sykdommer

Etter mye stirring og en del pirking, har han kommet fram til at navlelo ikke bare stammer fra bomull i klærne vi går med. Navleloen består nemlig av et herlig sammensurium av døde hudceller, fett, svette, støv… og bomull.

Steinhausers observasjoner viser også at de små lobitene lages først i håret rundt magen, og ender deretter opp i navlen mot slutten dagen, skriver Telegraph.

Les også om 10 tullete kroppsdeler

Piercing mot navlelo

Forskeren har funnet ut langt mer om den lille plagen som berører så mange:

Strukturen til magehåret vårt fremmer nemlig slitasjen av klesfibrene i tøyet, og dirigerer loet inn mot navlen, mener han.

Videre sier han at magehår ser ut til å vokse i konsentrere sirkler rundt navlen, og fungerer dermed som et slags hårete anker, og fanger loet inn i navlen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer