Hva er galt?

Hvorfor virker ikke kalkulatoren? Her er noen mulige årsaker.

Publisert

Når kalkulatoren ikke synes: Java må være slått på

Nettleserens javamotor må være aktivert for at kalkulatorer som Strømkalkulatoren, Boliglånskalkulatoren og Mobiltelefonkalkulatoren skal vises.

I nettleseren Microsoft Internet Explorer slår man på og av Java og Javascript i den gruppen valg man finner under "Verktøy" (Tools)-> "Alternativer for internett" (Internet Options). (I eldre versjoner ligger dette under "Vis"-menyen).

Under "Avansert" (Advanced) finner man en avkrysningsboks med teksten "Java JIT-kompliator aktivert".

Om det ikke er noe slikt alternativ i listen, har du ikke javamotor i nettleseren i det hele tatt. Om du bruker operativsystemet Windows, kan du i tilfelle koble deg opp til internett og trykke på menyvalget "Verktøy"->"Microsoft Update" i Internet Explorer. På den nettsiden du nå kommer til klikker du på "Produktoppdateringer". Det blir deretter foretatt en automatisk analyse av de programmer du har installert, og du får opp en liste med elementer du mangler og som kan lastes ned der og da.

Last ned "Java Virtual Machine". Det tar en times tid, med modem eller enkel ISDN-linje. (Alternativt kan du stikke innom en telebutikk og plukke med deg en CD med "Gratis Internett" fra Telenor, Tele2 e.l. Disse CD-ene inneholder alle en komplett versjon av siste utgave av Internet Explorer).

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer