Hva er greia med YT?

Salget av treningsmat- og drikke tar av.

Disse produktene har slått an hos treningsglade nordmenn. Men vet du hva som er aller best å spise etter at du har trent? Sjekk lenger ned i saken. Foto: Tine
Disse produktene har slått an hos treningsglade nordmenn. Men vet du hva som er aller best å spise etter at du har trent? Sjekk lenger ned i saken. Foto: Tine Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I januar i år lanserte Tine serien YT; en rekke mat- og drikkeprodukter beregnet på inntak i forbindelse med trening.

Les også: Så mye må du trene

YT hatt en omsetning i dagligvare på 53 millioner kroner de første fem månedene på markedet, ifølge AC Nielsen.

En undersøkelse fra TNS Gallup viser at produktene selger best hos dem som trener mest, altså fra tre til fem ganger i uka. Halvparten i denne kategorien svarte i undersøkelsen at de hadde prøvd YT.

Trener mest og spiser dårligst

Samtidig går det fram at de som trener mest også er de som er dårligst til å spise riktig. Det kan altså se ut som at mange trener fordi de har dårlig samvittighet for sitt dårlige kosthold.

At YT-produktene slår an, kan ha sammenheng med at folk vil ha det lettvint. Det er enklere å gripe en boks med ferdig produkt i butikken enn å planlegge hvert måltid i detalj.

Men hva bør du egentlig spise i forbindelse med trening?

Testet mateffekten

YT-produktene er basert på yoghurt, melk, vann, korn, frukt, bær og juice. Forskere ved universitetet i Texas målte i fjor effekten mat og drikke har på oss etter trening.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer