Hva er Grønt Kort?

Grønne kort både kan - og må - kjøpes for penger, men det er nok også slik at om du ikke klarer å utvikle et minstemål av ferdigheter på golfbanen kan du se langt etter den sosiale inngangsbilletten. Men hva er det egentlig? Dette sier Norges Golfforbund på sine nettsider:

Publisert
Sist oppdatert

Grønt Kort er et ferdighetsbevis innført for å gi golfspillere et minimum av kunnskap for å ha glede av spillet. Men opplæringen er også viktig i forhold til sikkerheten.

Det finnes ingen snarvei til Grønt Kort. Du må trene på å treffe ballen og lære hvordan du opptrer på en golfbane. Spillet er regulert gjennom Golfreglene og bestemmelser utgitt i spill- og turneringshåndboken. Viktigst for deg som ny golfspiller er bestemmelsene om amatørstatus og handicapsystem.

Noen bruker 2-4 uker, andre bruker mye lenger tid på å lære seg spillet. Men tusenvis av mennesker har klart det før deg! Grønt Kort er en offisiell legitimasjon innen golfsporten, først og fremst i egen klubb, men også når spilleren besøker andre klubber i inn- og utland som greenfeespiller (gjestespiller).

Kortet bekrefter gyldig medlemskap i klubb tilsluttet Norges Golfforbund (NGF) og skal alltid medbringes ved spill. Grønt Kort gir rett til spill på hjemmeklubbens bane ifølge klubbens bestemmelser, men gir ikke automatisk rett til spill på annen bane.

Golf er en herlig sport som gir deg alt du kan ønske av spenning, utfordringer, frisk luft, mosjon, naturopplevelser og sosial omgang. Golf er både konkurranse- og mosjonsidrett.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer