Hva er verdisakforsikring?

Publisert

Mange verdifulle enkeltgjenstander er av en slik art at en tar dem med seg ut av hjemmet. Eks.: kamera, smykker, pels, briller, kontaktlinser, dykkerutstyr, musikkinstrumenter, faner og bannere for å nevne noen. Andre ting er stasjonære, for eksempel et akvarium, men det kan skje skader på dem som ikke normalt erstattes av hjemforsikringen.

Slike verdifulle ting kan forsikres med en verdisakforsikring (smykkeforsikring). Den gir bedre dekning enn både reiseforsikring og hjemforsikring.

Dekningen varierer selvsagt noe, det kommer an på hva slags ting som skal forsikres. Akvariet kan vi forsikre mot bruddskade og vannskade som følge av bruddskade, mens det for et kamera og smykker kanskje er tyveridekningen som er den viktigste. Forsikringen vil nemlig dekke tyveri også fra andre steder enn låst bygning eller låst rom i bygning. Dessuten har den et videre geografisk gyldighetsområde.

Gjenstandene skal forsikres for sin fulle verdi, og ved underforsikring brukes pro-rata regelen ved skadeoppgjør.

Egenandelen kan variere.

For enkelte ting, f.eks. smykker, kreves takst eller legitimasjon av verdien ved tegning av forsikringen. Størrelsen på premien varierer fra gjenstand til gjenstand. Det er forholdsvis dyrere å forsikre kamera enn f.eks. pels.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer