Hva er viktigst - rydding eller seksualitet?

Menn vil være sammen med familien, få tilstrekkelig søvn, og så ha sex. Det samme vil kvinnen, - men hun vil også lage mat og vaske først.

Publisert
Sist oppdatert

Hva er viktigst- rydding eller seksualitet?

Menn vil være sammen med familien, få tilstrekkelig søvn, og så ha sex. Det samme vil kvinnen, - men hun vil også lage mat og vaske først.

Elsa Almås og Esben Esther Pirelli Benestad

I 1997 laget Norsk Forening for Klinisk sexologi og MMI (Markeds og Media Instituttet) en undersøkelse, der vi blant annet spurte om hvor viktig ulike gjøremål var for å være tilfreds med den daglige tilværelsen. De som svarte hadde fått ulike svar alternativer. De kunne svare at henholdsvis det å vaske og rydde og det å ha sex var meget viktig , ganske viktig , mindre viktig , uten betydning , kan ikke svare/ubesvart .

Dersom vi tillater oss å tolke svarene som det norske folks prioriteringerom hva som er viktig for den daglige tilværelsen, var resultatene som følger:

- Samvær med familie og venner var prioritert som det viktigste av både kvinnerog menn, for at de skulle være fornøyde med den daglige tilværelsen. Hele 97% av kvinnene og 89% av mennene så dette som meget viktig eller ganske viktig.

- Andre plassen var det også enighet om mellom kjønnsmajoritetene. 90% Av kvinnene og 86% av mennene fant det å sove/få tilstrekkelig søvn som meget eller ganske viktig.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer