Hva er WAP?

WAP er det heteste innen mobiltelefonutvikling akkurat nå, og er egentlig navnet på en standard som skal gjøre det mulig å benytte mobiltelefonen og andre små bærbare terminaler til å surfe på Internett.

107pxl
107pxl Vis mer
Publisert

WAP står for Wireless Application Protocol. Det er en lisensfri standard for trådløs kommunikasjon. Den gjør det mulig å lage mer avanserte teletjenester, og den åpner for tilgang til Internett via mobiltelefonen, og eventuelle andre trådløse terminaler som for eksempel personsøkere. Dette er den nye store standarden på mobiltelefonfronten, og bruken av WAP er spådd en rivende utvikling.

700.000 om ett år

De første mobiltelefonene med WAP-teknologi skal komme på markedet i løpet av oktober. Nokia blir nok første selskap ut, men også Ericsson varsler at de vil lansere WAP-telefoner i løpet av kort tid. NetCom regner med at om ett års tid så vil alle mobiltelefoner som selges være WAP-telefoner. Det hevdes også at det i løpet av ett år vil være omkring 700.000 WAP-telefoner i bruk her i landet.

Liten kapasitet

Det høres fantastisk ut at du kan surfe på nettet via mobiltelefonen. Men dette kommer foreløpig ikke opp mot det å benytte Internett via datamaskinen. Hastigheten på dataoverføringer i mobilnettet er fortsatt lav. En vanlig internettside er så full av informasjon og grafiske elementer at nedlasting til mobiltelefonen vil ta alt for lang tid. I tillegg så er apparatenes display fortsatt små (selv om WAP-telefonene har langt større skjermer enn de telefonene som finnes nå). Det betyr at de tjenestene som skal være tilgjengelige fra mobiltelefon må skreddersys til de små skjermene og den lave hastigheten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer