- Hva faen er det vi driver med?

KOMMENTAR: Det kastes klær fra butikktakene, og folk slåss om varene. Hva faen er det vi driver med?

KAMP OM TRUSENE Slåssing. Kaos. Klær som kastes ut fra butikktak. Rett og slett ganske usmakelig. (Arkivfoto fra Black Friday på Norwegian Outlet i 2013). Foto: KRISTIN SØRDAL
KAMP OM TRUSENE Slåssing. Kaos. Klær som kastes ut fra butikktak. Rett og slett ganske usmakelig. (Arkivfoto fra Black Friday på Norwegian Outlet i 2013). Foto: KRISTIN SØRDAL Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Black friday. Det årlige svartefredagshelvetet er i gang.

Og jeg må si, i år har det virkelig nådd nye høyder. Eller egentlig bunner.

Selv om det selvsagt er en god del gode tilbud nettopp i dag, kan jeg ikke komme på sist jeg fikk så mye spam om salg og fantastiske tilbud i innboksen.

Det kommer i postkassa, i e-postkassa og ikke minst som tekstmeldinger.

I går lå kroppen formelig og vibrerte hele dagen på grunn av svartefredagsmeldinger som ble dyttet inn på klokke og telefon.

LIGGER VANNRETT ETTER SVARTEFREDAGSVIBRERING HELE DAGEN: Har aldri fått så mye salgs-spam i alle kanaler. Foto: KRISTIN SØRDAL
LIGGER VANNRETT ETTER SVARTEFREDAGSVIBRERING HELE DAGEN: Har aldri fått så mye salgs-spam i alle kanaler. Foto: KRISTIN SØRDAL Vis merEn gang i året invaderes outletbygda Vestby av handlegale. Allerede før klokka sju i dag ble det meldt om kilometerlange køer inn mot handlegatene på outletbutikken.

Jeg bor i Vestby. Er det én dag i året jeg holder meg hjemme, er det i dag.

Det er slåssing. Kaos. Klær som hives fra tak. Du kan ikke gå i butikken og kjøpe det du skal uten fare for å få en pose i hodet.

Og hva er de egentlig folk skal med en pose med klær som kommer dalende ned fra himmelen?

KLÆR FRA OVEN ... Det kastes klær fra butikktakene. Og folk slåss. (Bildet er fra Black Friday på Norwegian Outlet i 2013. Men kleskasting fra taket stod også på årets program.) Foto: KRISTIN SØRDAL
KLÆR FRA OVEN ... Det kastes klær fra butikktakene. Og folk slåss. (Bildet er fra Black Friday på Norwegian Outlet i 2013. Men kleskasting fra taket stod også på årets program.) Foto: KRISTIN SØRDAL Vis merDet er jo ikke slik at de der oppe «i himmelen» som kaster klærne ut over folk, veit hvilke størrelse du bruker i bukser. Eller i sko. Sjansene for at innholdet passer deg er vel strengt tatt ganske mikroskopiske.

Så hva gjør du med klærne når du finner ut at de ikke passer? Etter at du har slåss med minst ti andre handlegale rundt deg for å sikre deg posen?

Du hiver det kanskje videre til noen andre i nærheten? Kanskje blir innholdet tråkka på. Litt desemberslaps på plaggene har jo ingenting å si. Det er jo uansett gratis.

Kanskje karrer du med deg alt du kan av gratis- og nesten-gratisvarer hjem, før du finner ut at det ikke passer. Hva gjør du da med det? Hiver det i søpla?

Jeg var selv vitne til at folk slåss om truser et år ... TRUSER !!!

Strengt tatt er jo truser noe man faktisk trenger. Men å slåss om truser til halv pris?

Er det virkelig så dårlig stilt i Norge i dag at vi må slåss om trivialiteter som truser og sokker?

Din mening

Hva synes du om Black Friday? (Avsluttet)
Hater det(69%) 18020
Ingen mening(21%) 5573
Elsker det(10%) 2694
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.

Og det som er enda verre: Vi slåss om ting vi egentlig ikke trenger.


Vi slåss om en pose med uvisst innhold som vi i utgangspunktet ikke hadde tenkt å kjøpe eller visste vi «trengte», men som vi finner det for godt å ville slåss om.

Vi slåss om en jakke til halv pris som vi strengt tatt kanskje heller ikke trenger - men som vi akutt føler vi må kjøpe bare fordi vi føler at det er et rasende godt tilbud - uten egentlig hold i virkeligheten.

Er det ikke egentlig ganske usmakelig?

LES OGSÅ: 7 tips for Black Friday-shopping
Når er det egentlig billigst å handle
Slik sjekker du hvor varen faktisk er billigst

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer