– Hva får jeg for én gigabyte?

Nesten alle mobilabonnement inkluderer datatrafikk. Hva man får ut av den, er vanskelig å si.

STOR VARIASJON: Ser du på Youtube i lav kvalitet får du mange timer ut av 1 GB. Ser du på NRKs nett-TV kan du derimot gå tom på under én time.  Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
STOR VARIASJON: Ser du på Youtube i lav kvalitet får du mange timer ut av 1 GB. Ser du på NRKs nett-TV kan du derimot gå tom på under én time. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Netcom var først i Norge til å innføre faste priser på ringing og tekstmeldinger på alle sine mobilabonnementer. Nå betaler kundene hovedsaklig for surfing. Og de er langt fra alene om å tilby pakker med inkluderte gigabyte, det vil si at du kan bruke internett på mobilen så og så mye i måneden uten å betale noe ekstra.

Hvor billige er faktisk Netcoms nye Smart-abonnementer?

Men hva betyr egentlig disse tallene? Hva kan man gjøre med for eksempel én gigabyte i måneden?

Det er langt fra så enkelt å svare på som man kunne håpe. Blant annet har Netcom gått ut med en lang liste over nøyaktig hva du kan gjøre med én gigabyte, men så enkelt som denne listen legger opp til er det nok ikke. Hvor mye en nettside krever, hva det å oppdatere Facebook vil si for akkurat deg, og hva det vil si å streame video varier nemlig kraftig.

Vi har derfor sjekket en rekke ulike bruksområder i praksis for å gi deg noen faktiske eksempler du kan stole på, og noen anslag på hva du kan gjøre for én gigabyte i måneden. Men kanskje like mye for å vise deg hvor vanskelig slike utregninger er.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer