Hva gir du til jul?

Det blir mange myke pakker på amerikanerne i år, men også mye elektronikk.

Det evige spørsmål:  Hva har han i sekken?
Det evige spørsmål: Hva har han i sekken? Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den dårlige nyheten for mange av dem som skal få gaver av de tusen amerikanerne Consumer Report spurte, er at det blir mange myke pakker. 52% har tenkt å gi bort klær, mens 51% vil gi forskjellige elektronikk-gadgets.

Det var stor forskjell på gi og få i undersøkelsen. Bare 20% av dem som fikk klær ifjor var fornøyd med det, mens 37% sa de var misfornøyd. Med andre "myke" pakker gikk det bedre: De som fikk fottøy, vesker og pyjamaser var fornøyde.

Når man dro fram de enkelttingene folk hadde tenkt å gi bort, viste deg seg at elektronikk kom på de fem øverste plassene. Det er dårlige tider i USA - de hadde allerede begynt i fjor - og folk kutter julegaver til mer perifere forbindelser og kjøper billigere julegaver til resten.

1. Dataspill og utstyr

28% av de som svarte på den amerikanske undersøkelsen ville gi bort dataspill og tilbehør. Ikke bare barn får slike gaver, med spill som Beatles Rock Band sprer dette seg oppover i generasjonene.

2. Spillkonsoller

Fjorten prosent av amerikanerne vil gi bort en spillkonsoll. I familier med barn, regner hver fjerde med å gi bort en slik til jul. Det har ikke kommet noen nye konsoller i år, vi har de gode, gamle XBox, Wii og PS3, men prisene har falt. De som ikke hadde noen konsoll fra før, kan få en nå. De som har to, kan få tre.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer