Hva gir fetest lommebok?

VALUTA: Bør lommeboka være full av sedler og dukater, reisesjekker eller plastkort?

Publisert
Sist oppdatert

Skal du til utlandet i ferien må du bestemme deg for hvordan moroa skal betales. Spørsmålet blir om du skal:Veksle alle feriepengene til utenlandsk valuta før du drar (i norsk bank)Kjøpe reisesjekkerBruke VISA-kort (debetkort) i utenlandsk minibankBruke Master-card (kredittkort) i utenlandsk minibankMen hva er egentlig den mest lønnsomme måten å veksle på?

Klikk her for å se hva de ulike vekslingsalternativene vil koste deg.

Kort er best

- Ta med litt kontanter, men bruk hovedsakelig kort. Det er både sikrere og rimeligere, sier Bjørn Langli, informasjonssjef i Fokus Bank. Vi ser at det er en generell økning i kortbruken for månedene mai, juni og juli, og den største veksten kommer fra bruk i utlandet. I juli ifjor hadde vi for eksempel en økning på hele 80% i antall transaksjoner fra utlandet med debetkort.

- Bruken av reisesjekker har imidlertid falt. Nå brukes reisesjekkene nesten bare i land der bankvesenet ikke er så godt utbygd og der det er mindre vanlig med kort. Og joda, det er fremdeles noen som veksler til ferievalutaen før de drar, men også her har nedgangen vært betydelig, sier Langli.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer