Hva gjør du om du vinner 36 millioner i Lotto?

Vi har spurt forbrukerøkonomene i Norges to største banker om hva du bør gjøre om du er så heldig å stikke av med førstepremiepotten.

MANGE VINNERE: Mer enn 4.700 ganger er storpremiepottene i Lotto og Viking-Lotto delt ut.  Foto: Colourbox/Kim Jansson
MANGE VINNERE: Mer enn 4.700 ganger er storpremiepottene i Lotto og Viking-Lotto delt ut. Foto: Colourbox/Kim Jansson Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Svimlende 36 millioner kroner. Det er førstepremiepotten i Viking-Lotto onsdag kveld.

Som alle vet, eller i alle fall burde vite, er vinnersjansene mikroskopiske. Men spiller du ikke, vinner du ikke, og det er som regel noen som vinner.

Faktisk har toppgevinstene i Lotto og Viking-Lotto blitt delt ut mer enn 4.700 ganger. For noen uker siden gjorde et par fra Lillestrøm storeslem i Viking-Lotto, og stakk av med norgeshistoriens største tippegevinst. Paret i 70-årene kunne innkassere intet mindre enn 46,5 millioner kroner etter å ha tippet seks rette.

Så det er ikke umulig å vinne - det er bare veldig lite sannsynlig.

Men la oss si at du faktisk stikker av med storgevinsten i kveld. 36 millioner kroner. Hva i all verden skal du bruke så mye penger på? Hvordan skal du takle at livet ditt kan bli snudd helt på hodet, og hverdagen bli noe helt annet enn hva den var?

Vi har spurt forbrukerøkonomene i landets to største banker om hva en fersk mangemillionær i Lotto bør bruke pengene på.

Har ikke bruk for pengene?

- Jeg vil si at de fleste ikke har «bruk for» mange millioner, så uansett vil man oppleve at dette er overskuddspenger i privatøkonomien, sier forbrukerøkonom Sidsel Sodefjed Jørgensen i DnB NOR.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer