Har ungen drukket vaskemidler, spist medisin de ikke skal ha, eller spist sopp de helst burde ha holdt seg unna? Giftinformsjonen har en døgnåpen telefontjeneste hvor du kan få hjelp til å vurdere risiko og alvorlighetsgrad av en eventuell forgiftning, samt veiledning om hvilke tiltak som er påkrevet.
I 2007 besvarte Giftinformasjonen 39.788 henvendelser, dette er en økning på en prosent i forhold til året før. Det er en jevn økning i antall henvendelser, for bare ti år siden var det cirka 20.000 henvendelser i året.
De fleste henvendelsene som Giftinformasjonen mottar, omhandler akutte eksponeringer; altså at det har oppstått en situasjon hvor det er mistanke om inntak av giftige stoffer (i 2007 utgjorde disse 82 prosent av henvendelsene). De fleste akuttilfellene er uhell, selv om en stor andel er selvforskyldt - spesielt hos ungdom.
Rundt halvparten av henvendelsene om akutte forgiftningstilfeller, dreier seg om barn under 10 år, og det er barna mellom ett og fire år som utgjør den største gruppa.
Dette er de vanligste henvendelsene som Giftinformasjonen får vedrørende barn:
For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn
Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.
Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger