Hva gjør vi med alternativ medisin?

Selv om vi startet arbeidet med å lage rammer for alternativ medisin i Norge tidlig, er vi nå tatt igjen av mange europeiske land. - Det går tregt her, sier lederen av WHOs avdeling for tradisjonell medisin, Xiaorui Zhang.

Publisert
Sist oppdatert

Sneglefart mot system for alternativ medisin Selv om vi startet arbeidet med å lage rammer for alternativ medisin i Norge tidlig, er vi nå tatt igjen av mange europeiske land. - Det går tregt her, sier lederen av WHOs avdeling for tradisjonell medisin, Xiaorui Zhang.

- Problemet er at de fleste land ikke vet hvordan de skal forholde seg til alternativ medisin, sier Xiaorui Zhang.FOTO: WHO

Hun er i Oslo denne helgen i forbindelse med verdenskongressen for akupunktur, der hun blant annet skal holde et foredrag. Som vanlig skal hun også møte helseministeren og noen flere i departementet hans.

I mange år har Norges helsemyndigheter snakket om hvordan man skal kontrollere alternativ medisin, og på en eller annen måte integrere det i det nasjonale helsesystemet - men fremdeles er det ikke kommet noe konkret ut av det.

Det synes doktor Zhang er rart - at vi som startet arbeidet med dette så lenge før de andre ikke er kommet lenger.

- Det går tregt i Norge, sier hun til Mozon.

Lite fremgangZhang har jobbet i WHO i tolv år, og i løpet av den tiden har hun hatt mange møter med den Norske helseministeren og andre i helsemyndighetene her i landet. Hver gang har hun fått inntrykk av at Norge gjerne vil finne en måte å håndtere alternativ medisin på. Men det har ikke skjedd så mye.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer