Hva hjelper mot hudormer?

Finnes det behandlinger som funker?

SMÅ, MEN MANGE: Hudormer rundt nesen er vanlig. Her ser du resultatet etter bruk av plaster beregnet på å fjerne dem. Foto: Wikipedia
SMÅ, MEN MANGE: Hudormer rundt nesen er vanlig. Her ser du resultatet etter bruk av plaster beregnet på å fjerne dem. Foto: Wikipedia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

«De ødelegger så mye av livet mitt! Jeg forventer ikke å få en perfekt hud, og kan godt leve med litt uren hud, men sånn som den er nå hemmer det meg veldig i hverdagen.»

Les også: Til kamp mot kvisene

Teksten over er hentet fra et spørsmål sendt til Lommelegen.no av Kvinne, 24 år.

Hun forteller at hun er veldig plaget av store porter og hudormer. Selv om hun har prøvd en rekke behandlinger på resept fra hudlege, er det ingenting som virker.

Les også:Kan du få kviser av godteri?Moderne behandling av kviserBli kvitt voksen-kvisene

«Porene og hudormene blir bare større og flere. Jeg trenger virkelig å finne en behandling som hjelper!»

- Med optimal behandling kan man forvente at hudormene blir langt bedre og at porene blir mindre fremtredende (men naturligvis ikke forsvinne), svarer Lommelegens hudlege, Kjetil Guldbakke.

Les også: Pleie av fet og uren hud

Han oppgir følgende behandlingsalternativ:

Har du flere gode råd mot hudormer? Del dem med andre lesere i forumet under.

A-vitaminsyre

Det finnes flere preparater å velge mellom, alle reseptbelagte. Aberela er den «sterkeste» og benyttes hver kveld. Andre, litt mildere alternativer er Epiduo og Differin. Disse motvirker og behandler hudormer og kan gjøre porene mindre synlige.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer